Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %20 %158 %2020 %02:%Сен

Скарга на постанову про закриття кримінальної справи - провадження. Зразок

Оцените материал
(2 голосов)
Оскаржувана постанова не містить (не може містити) жодного мотивування і обґрунтування, виходячи з конкретних перевірених під час досудового розслідування фактичних обставин справи, оскільки слідчим не було вчинено всіх необхідних слідчих процесуальних дій. Зокрема, не допитано нас як заявників-потерпілих. А якщо слідчий не допитав потерпілих\заявників, то він і інших осіб не допитував. Оскільки завжди першими слідчий опитує заявників-потерпілих. До того ж, у повідомленні про вчинення кримінального правопорушення ми чітко вказували, що оскільки документи, що стосуються справи, містять комерційну таємницю, то надати їх для матеріалів кримінального провадження є можливість лише особисто під час допиту як потерпілого безпосередньо слідчому і не можу надсилати їх поштою.

Шевченківський районний суд м.Києва

03057, м.Київ, вул. Дегтярівська, 31-А

 

кримінальне провадження № 12020100100005902 від 14.08.2020 року

 

Скаржника, Заявника, потерпілого 

 

 

Скаржника, Заявника, потерпілого

Кізіма Ігоря Віталійовича

02090, м. Київ, вул. Празька, 3  

Тел..: 096-545-40-33

Viber, Telegram 096-545-40-33, імейл: Імейл: 0965454033...   ...ukr.net

 

СКАРГА

на постанову від 22.08.2020 про закриття кримінального провадження

№ 12020100100005902 від 14.08.2020 року

 

Строки оскарження.

 

Станом на 21.09.2020 року скаржники не змогли отримати примірника (копії) оскаржуваної постанови, а відтак перебіг строку на її оскарження навіть ще не почався, згідно ст. 304 КПК України якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

17.09.2020 року ми отримала поштою простою кореспонденцією лист з ГУ НП у м. Києві від 22.08.2020 року, який згідно штемпелю на конверті було відправлено лише 12.09.2020 року. Тобто, дана скарга подається в межах 10-денного строку по отриманні листа, а не самої оскаржуваної постанови.

Ми відвідали Шевченківське управління поліції. В черговій частині нам не змогли повідомити ні слідчого, який виніс постанову про закриття кримінального провадження, ні надати не змогли/не захотіли копії постанови. Черговий поліцейський сказав, що направлять поштою. Однак, зрозуміло, що його «направлять поштою» було сказано лише для того, щоби ми по швидше облишили його донімати своїми вимогами.

Як «направлять поштою» коли сам черговий поліцейський навіть не зміг зясувати прізвище слідчого по нашому кримінальному провадженню.

 

Підстави оскарження.

 

1. Оскаржувана постанова не містить (не може містити) жодного мотивування і обґрунтування, виходячи з конкретних перевірених під час досудового розслідування фактичних обставин справи, оскільки слідчим не було вчинено всіх необхідних слідчих процесуальних дій. Зокрема, не допитано нас як заявників-потерпілих. А якщо слідчий не допитав потерпілих\заявників, то він і інших осіб не допитував. Оскільки завжди першими слідчий опитує заявників-потерпілих. До того ж, у повідомленні про вчинення кримінального правопорушення ми чітко вказували, що оскільки документи, що стосуються справи, містять комерційну таємницю, то надати їх для матеріалів кримінального провадження є можливість лише особисто під час допиту як потерпілого безпосередньо слідчому і не можу надсилати їх поштою.

Як слідчий без цих документів міг взагалі почати встановлювати особи правопорушників, з’ясувати їх місцезнаходження тощо.

Тобто, цього всього, що є безпосередньо завданням кримінального провадженні слідчим не виконувалося.

 

2. Слідчий не встановив особи «…» та його спільників.

По-перше, через дуже малий час який пройшов від початку досудового розслідування до його закриття (14.08.2020-22.08.2020) – 4 робочих дня. А постанова про закриття була винесена слідчим у суботу, що також малоймовірно і датування постанови вірогідніше не збігається з датою іі фактичного винесення.

По-друге, у повідомленні про злочин, ми чітко зазначали: «Оскільки документи, що стосуються справи, містять комерційну таємницю, то надати їх для матеріалів кримінального провадження я зможу особисто під час допиту як потерпілого безпосередньо слідчому і не можу надсилати їх поштою». Без цих документів слідчий не міг навіть почати будь-які слідчі дії. Саме тому досудові розслідування завжди починаються з допиту заявників-потерпілих. А оскільки цього вчиненно НЕ БУЛО, то й 4-денне досудове розслідування – не більш, ніж фікція.

 

СКАРГА

на постанову від 22.08.2020 про закриття кримінального провадження

№ 12020100100005902 від 14.08.2020 року

3. Оскаржувана постанова очевидно, що просто містить виписки із теорії процесуального права, зокрема щодо юрисдикції адміністративних та цивільних судів. Що не має нічого спільного з виконанням завдань кримінального провадження.

Згідно ст. 2 КПК України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Оскаржувана постанова жодним чином невмотивована та в ній не наведено належного обґрунтування висновків слідчого щодо законності закриття кримінального провадження.

 

4. Слідчий закриває кримінальне провадження з огляду на те, що склад кримінального правопорушення. Тобто посилається на п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України «2) встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення»

При цьому не вказано жодних фактичних обставин справи, осіб, яких допитано як свідків, отримання інших доказів та оцінка їх слідчим на підставі яких і оцінивши які слідчий дійшов законного висновку про закриття кримінального провадження.

 

Натомість, згідно ст. 110 КПК України постанова слідчого, прокурора складається зокрема з мотивувальної частини, яка повинна містити зокрема відомості про: зміст обставин, які є підставами для прийняття постанови; мотиви прийняття постанови, їх обґрунтування та посилання на положення цього Кодексу. Вказана норма процесуального права повністю проігнорована слідчим, а тому постанова є невмотивованою.

 

СКАРГА

на постанову від 22.08.2020 про закриття кримінального провадження

№ 12020100100005902 від 14.08.2020 року

5. Слідчий закриває кримінальне провадження, посилаючись на п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України, а саме: «встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення. Однак з оскаржуваної постанови не вбачається інформації не щодо діяння, яке було предметом досудового розслідування (факти, що перевірялися слідчим), ні вчинені слідчим дії, що були спрямовані та в результаті яких було отримано висновок щодо відсутності складу кримінального правопорушення.

Натомість, ми наполягали у заяві про злочин на наступному:

1. Невстановлена особа «…..» порушив домовленості з гр. Нежин В.Ю., під час спільної інтернет-торгівлі, заволодівши його майном та майновими правами на торгову марку за попередніми розрахунками на 150 000 грн. Злочинними шахрайськими діяннями невстановленої особи «Ігор Кудинь» гр.гр. Нежин В.Ю., Кізіма І.В., завдано матеріальної і моральної шкоди.

2. Перш, що цікавить – це встановлення особи «Ігоря Кудиня» та її місцезнаходження (проживання), оскільки без цього немає можливості звернутися до нього з позовом у цивільному порядку. Подати відповідні запити до власників доменного імені його сайту, телефонної компанії, обслуговуючої його номер телефону тощо можливо лише органам поліції.

 3. Друге, що необхідно – це встановити обставини вчинення злочину – шахрайства (ст. 190 КК України) та притягнути винних осіб (так як «Ігор Кудинь» очевидно, що діє не один) до кримінальної відповідальності.

4. Оскільки документи, що стосуються справи, містять комерційну таємницю, то надати їх для матеріалів кримінального провадження я зможу особисто під час допиту як потерпілого безпосередньо слідчому і не можу надсилати їх поштою.

5. «Ігор Кудинь» порушив домовленості з гр. Нежин В.Ю., під час спільної інтернет-торгівлі, заволодівши його майном та майновими правами на торгову марку за попередніми розрахунками на суму 150 000 грн. Злочинними шахрайськими діяннями невстановленої особи «Ігор Кудинь» гр..гр. Нежин В.Ю., Кізіма І.В., завдано матеріальної і моральної шкоди.

 

Згідно ст. 303 КПК України рішення слідчого про закриття кримінального провадження можуть бути оскарженні - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником.

Відповідно ст. 304 КПК України скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, передбачені ч. 1 ст. 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії.

 

ПОСТАНОВИ ми ОТРИМАТИ НЕ ЗМОГЛИ!!!

 

Згідно ст. 307 КПК постанова слідчого можу бути скасована.

На підставі вищевикладеного та керуючись статтями ст.ст. 303-307 КПК України,

ПРОСИМО:

- строк на оскарження не вважати пропущеним, оскільки ми на момент подачі цієї скарги так і не змогла отримати оскаржувану постанову на руки щоби ознайомитися з нею. А строк на її оскарження відраховується саме з часу отримання постанови. Натомість, цю скаргу подано в 10-денний строк з дня коли ми дізналися про закриття к/п з листа поліції;

 

- витребувати матеріали кримінального провадження для повного і об’єктивного розгляду цієї скарги та надати нам можливість ознайомитися з матеріалами кримінального провадження у суді (зокрема з оскаржуваною постановою), оскільки поліція чинила перешкоди потерпілим у зазначеному, згідно ст. 56 КПК України;

 

- скасувати постанову від 22.08.2020 про закриття кримінального провадження № 12020100100005902 від 14.08.2020 року.

Додатки:

оригінал поштового конверту зі штемпелем від 12.09.2020 року – 1 шт.

оригінал відповіді поліції – лист від 22.08.2020 року, за підписом заступника начальника відділу Андрій РЯБЕЦЬ – 1 арк.

 

 

 

21.09.2020 р.                                                        Нежин  

 

                                                                                  

                                                                   Кізіма Ігор Віталійович

 

СКАРГА

на постанову від 22.08.2020 про закриття кримінального провадження

№ 12020100100005902 від 14.08.2020 року

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×