Вход/Регистрация

Юридические услуги. Представительство ваших интересов

Viber 096-545-40-33
Telegram 096-545-40-33, [email protected]


%AM, %23 %057 %2017 %00:%Дек

Заява про припинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції Київенерго

Оцените материал
(1 Голосовать)

Я, юрист, магістр права Ігор КІЗІМА пропоную вашій увазі заяву до Антимонопольного комітету (його тервідділень) щодо порушень прав споживачів монополістом Київенерго.

Адже споживачі часто-густо забувають, що з монополістом можна ефективно досить боротися за допомогою антимонопольного комітету.

Кому потрібна юридична допомога в аналогічних чи інших юридичних питаннях звертайтеся до Ігоря КІЗІМА, юриста-практика зі значним досвідом юридичної практики саме в нестандартній юриспруденціїї: Тел .: (063) 539-42-13, (096) 545-40-33, (095) 573-20-30

Ми, як два співвласники однієї квартири, враховуючи що один з нас споживає електроенергії більше, ніж інший, вирішили звернутися до відповідача з проханням перерахунку нарахованого обсягу електроенергії.

Київське обласне територіальне відділення

Антимонопольного комітету України

01015, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45 

 

Заявники:

Паламарчука Віктора Петровича

Кізіма Ігоря Віталійовича

02090, м. Київ, вул. Празька, 1 кв. 11

тел.: 096-545-40-11

E-mail: utk2012

інших засобі зв’язку немає

 

Відповідач:                                                       

ПАТ «Київенерго»

пл. І. Франка, 5, м. Київ, Україна, 01001

 

 

ЗАЯВА

Як Кізіма І.В., так і Паламарчук В.П., зверталися до Центру обслуговування клієнтів «Київенерго» по  вул. Будівельників, 25 у м. Києві. Однак нічого внятного нам пояснити на наше прохання не змогли. Фактично наше звернення до центру обслуговування клієнтів ще більше нас заплутало, оскільки працівники що там працюють знаються на 1-4 стандартних операціях-функціях і те що просили ми в них було їм очевидно не зрозумілим.

Тому ми вирішили звернутися до відповідача офіційно письмово. Листом від 20.10.2017 року ми, просили здійснити перерахунок нарахованого з 01 червня 2015 року на квартиру № 11 по вул. Празька, 1 у м. Києві об’єму спожитої електроенергії, згідно досягнутої між нами домовленості: 60% (Кізіма Ігор Віталійович), 40% (Паламарчук Віктор Петрович) та взяти до уваги, що вказані пропорції споживання будуть залишатися й на майбутнє.

Своє звернення ми аргументували тим, що відповідно ст.ст. 158, 160 ЦК України співвласники мають право здійснювати право спільної часткової власності за згодою між собою.

Далі ми пояснили відповідачу, що ми є співвласниками згаданої квартири № 11 по вул. Празька, 1 у м. Києві, кожному з нас належить ½ частка квартири.

Керуючись цим, ми уклали договір щодо встановлення пропорцій споживання електроенергії, холодної води та послуг з водовідведення від 21.09.2017 року (копію якого з нашими написами «З оригіналом згідно» і підписом додавали до заяви від 20.10.2017 року направленої на адресу відповідача). Також Кізіма посвідчив нотаріально заяву від 21.09.2017 року до компетентних органів на підтвердження своєї згоди з пропорціями споживання, встановленими цим договором.

За цим договором ми, як співвласники квартири № 11 по вул. Празька, 1 у м. Києві домовилися, що електроенергії за показниками спільного лічильника спожив з 01 червня 2015 року більше Кізіма Ігор Віталійович, а саме 60% від показника лічильника. А Паламарчук Віктор Петрович за той же час, з 01 червня 2015 року, спожив лише 40% електроенергії. Ці пропорції між нами погоджені і не заперечуються.

У відповідь на наше звернення співвласник Паламарчук В.П., отримав неналежну неповну відповідь, яка свідчить про явно формальний підхід до розгляду нашого питання. Співвласник Кізіма І.В., інший заявник взагалі відповіді ніякої не отримав.

Відповідь відповідача від 09.11.2017 року підписана начальником інформаційно-консультативного центру по роботі із споживачами електричної енергії Т.С. Горецької є протиправною та необґрунтованою, виходячи з наступного:

1) ми не просили у заяві від 20.10.2017 року укласти договір про користування електрикою з кожним із нас (ще раніше ми зверталися з іншим проханням до відповідача, на яке й отримали відмову листом-відповіддю від 20.06.2017 року).  Ми просили здійснити перерахунок вже нарахованих сум.

Вже судячи з того, що відповідь надавалася не про те, що ми просили робить її протиправною. Фактично, зазначаючи, що це повторна відповідь на наше звернення відповідач надавав відповідь на перше звернення, проігнорувавши другу заяву від 20.10.2017 року;

2) ми не заперечуємо проти того щоби проводити оплати на один особовий рахунок № 1041701114, як про це вказано у відповіді. Ми просили нараховані суми за спожиту електроенергію на цьому рахунку перерахувати згідно договору між співвласниками квартири, відповідно до якого Кізіма І.В. спожив 60% від загальних об’ємів, а Паламарчук В.П. спожив 40%.

1) у відповіді зазначено, що відповідач прийняв до уваги наше звернення та доданий до нього договір щодо встановлення пропорцій споживання електроенергії, холодної води та послуг з водовідведення від 21.09.2017 року. Однак жодних дій щодо здійснення перерахунку не вчинив, чим сам собі протирічить. Оскільки саме право укладання такого договору між співвласниками квартири ним не оспорюється.

4) продаючи споживачам електричну енергію, відповідач зобов’язаний також вживати заходів щодо її обліку, проведення нарахувань та перерахунків.

З цього випливає висновок, що не лише подати електрику споживачу зобов’язаний відповідач, а й належним чином організувати її обрахунки та перерахунки для забезпечення точних і вчасних розрахунків зі споживачами. А тому фактична відмова відповідача провести перерахунок згідно укладеного між споживачами-співласниками договору – це не виконання тієї роботи, які закладені у тариф.

Згідно ст.ст. 52, 51 ЗУ «Про ринок електричної енергії» вартість послуг розрахунків включається як окрема складова до тарифу на послуги.

Згідно ст. 13 "Про  захист  економічної  конкуренції" відповідач ущемляє права споживачів тим, що Кізіма І.В., взагалі не визнається споживачем (навіть відповідь не надіслав йому), а співвласнику Паламарчук В.П., виставляє рахунок за спожиту електричну енергію як особисто ним, так і співвласником Кізіма І.В., що є явно протиправним і явним порушенням прав споживача Паламарчук В.П.

Отже, відповідач припустив бездіяльності у розмінні ст. 13 ЗУ "Про  захист  економічної  конкуренції", що призвели до ущемлення інтересів споживачів Кізіма І.В. та Паламарчук В.П.

До того ж, до Паламарчук В.П., постійно телефонують працівники (представники) відповідача й тероризують його вимогами сплати за ті обсяги електроенергії, що спожив Кізіма І.В.

Основним завданням територіального відділення Антимонопольного комітету України є

забезпечення пріоритету прав споживачів при розгляді спорів з монополістом.

 Враховуючи вказане та керуючись ст. 13, 16, 17, 48 ЗУ "Про  захист  економічної  конкуренції"

 

ПРОСИМО:

 

на розгляд цієї заяви запросити Кізіма І.В., розгляд провести без участі Паламарчук В.П.

припинити порушення  законодавства  про  захист  економічної
конкуренції;

зобов’язати відповідача усунути   порушення   законодавства   про  захист економічної   конкуренції та здійснити перерахунок нарахованого з 01 червня 2015 року на квартиру № 11 по вул. Празька, 1 у м. Києві об’єму спожитої електроенергії, згідно досягнутої між нами домовленості: 60% (Кізіма Ігор Віталійович), 40% (Паламарчук Віктор Петрович);

накласти за це порушення на відповідача штраф;

якщо в даній заяві прохальна частина викладена не коректно вжити заходів реагування відповідно до ваших повноважень і законодавства України на власний розсуд (за власної ініціативи).

 

Додатки:

 

1)     Копія відповіді від 20.06.2017 року – 1 арк.;

2)     Копія заяви від 20.10.2017 – 1 арк.;

3)     Копія договору щодо встановлення пропорцій споживання електроенергії, холодної води та послуг з водовідведення від 21.09.2017 року – 1 арк.;

4)     Копія нотаріально посвідченої заяви Кізіма І.В. від 21.09.2017 року – 1 арк.;

5)     Копія відповіді від 09.11.2017 року – 1 арк.

 

          

         

          21.12.2017                                                              Паламарчук Віктор Петрович

                                    

 

                                                                                           

                                                                                          Кізіма Ігор Віталійович

Вход на сайт

Задайте вопрос юристу

Нажмите на изображение, чтобы его изменить

Задайте вопрос прямо сейчас и получите быстрый ответ.

Срочная юридическая консультация, экспресс-анализ дела - 300 - 900 грн.

Viber 096-545-40-33

Telegram 096-545-40-33

[email protected]

simpleForm2
×